Webshop » Diepvries Insecten PROMO Box 12 Liter » BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOS

BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOS

BOX02 MIX 12 liter BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOS

BOX02 MIX 12 liter BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOSBOX02 MIX 12 liter BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOSBOX02 MIX 12 liter BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOSBOX02 MIX 12 liter BOX02 MIX 12 liter INCL GRATIS VERZEND TEMPEX DOOS

€ 140,00

Beschikbaar

Pinkies zijn de meest populaire diepvries insecten en is een goed opfokvoer voor jonge vogels. Pinkies hebben een zachte huid en zijn zeer goed verteerbaar. 

Buffalo wormen zijn zeer voedzaam vanwege hun hoge eiwitgehalte, daarbij hebben ze ook een laag vetgehalte. Ze hebben een notensmaak en vogels zijn er gek van. Het is dan ook uitstekend voer voor alle insectenetende vogels, kleine reptielen, vissen, salamanders en kikkers. Buffalo wormen zijn goed verteerbaar (de chitine huid is minder taai dan die van meelwormen). 

De larve van de wasmotten zijn zeer eiwitrijk en vet ten opzichte van andere voedseldieren. Ze bieden dan ook extra veel energie aan onze vogels. Wasmotten hebben een laag chitinegehalte (het harde huidje bij bv meelwormen) en zijn daardoor goed verteerbaar.

Krekels zijn uitstekend voer voor reptielen, vissen en vele soorten vogels. Maar ook kleine insectenetende zoogdieren, zoals knaagdieren. Krekels hebben een hoge voedingswaarde. Door hun hardere pantser hebben ze de eigenschap om het darmstelsel van jonge vogels te reinigen. Het teveel aan slijm in de darm word mee gesleept tijdens de darmtransit.Dit is vooral belangrijk bij zuiver insecten etende vogels.

Door de uitstekende voedings- en antibioticumwaarden zijn de hermetia larven het ideale voer voor onze vogels. De larven zijn licht verteerbaar en hebben tal van voordelen tegen over van andere insecten. Eens je vogels aan de larven gewend zijn, willen ze niets anders meer. Geen verrassing, als je ziet hoe voedzaam hermetia larven wel zijn ! 

Enkele voordelen over hermetia larven:
hebbe een zeer hoog calciumgehalte (8%), tot wel 10 keer hoger dan meelwormen of krekels! wat goed is voor de botten en eieren van onze vogels
bevatten hoge concentraties laurinezuur, een natuurlijk antibioticum voor onze vogels
hebben een zeer hoge uitstekende voedingswaarde en een natuurlijk goed uitgebalanceerde calcium–fosfor verhouding
vermindert het verenpikken en zorgt voor een prachtig glanzend verenkleed


Zorg dat je vogels afwisseling hebben in voedseldieren. Je verkrijgt hierdoor een betere algemene samenstelling van voedingstoffen. Dit voorkomt eenzijdige voeding en komt de algemene conditie van uw vogels zeker ten goede.